Nieuwtjes! 

27 januari 2024

Deze dag wordt er voor een wandeling op de Havelterberg een podcast opgenomen over de geschiedenis van de voormalige Amerikaanse basis.

Deze plek is een van de weinige in Nederland waar nog sporen gevonden kunnen worden van de Koude Oorlog. Waar nu alleen nog een wachttoren te zien is, stond ooit een kleine basis. Het vermoeden was sterk dat hier kernwapens werden opgeslagen. En de gedachte dat deze wapens ooit zouden moeten worden gebruikt maakte veel los in de samenleving.  
De Sing Kids zingen evenals enkele andere koren een lied voor deze podcast. Spannend voor hen.

16 december kerstmarkt in Havelte

Zaterdag 16 december zingen de kinderen op de kerstmarkt mooie liedjes o.a. Niets is cooler als Kerstmis van Kinderen voor Kinderen en Misstle toe van Justin Bieber . 

16 april 2023 In vrije Vlucht:
What a Wonderful World!

We gaan dat doen op zondagmiddag 16 april, met een prachtig concert van Ensemble Somme Noord in de Clemenskerk én een spetterend optreden van de Swingband  Havelte op het Holtingerveld. Ook de Singkids zullen optreden  en bovendien zullen we ons publiek wijzen op een aantal historische plekken en overblijfselen uit de tijd van de Fliegerhorst Havelte.

In 1943 werd in Havelte een groot vliegveld gebouwd door de Duitse bezetters.

Nu, 80 jaar later, willen we daaraan terugdenken, en vieren dat we inmiddels al meer dan 75 jaar in vrijheid leven. 

De Swingband gaat in de weken voorafgaand aan dit concert op bezoek op een aantal scholen, en zal kinderen vragen een bijdrage te leveren. Voor informatie over deze speciale Sing-In, klik hier: Sing-In.

De Singkids  leveren hun bijdrage aan het concert in de kerk. Zij zingen onder meer What a Wonderful World samen met het ensemble.

Het concert in de Clemenskerk te Havelte begint om 13:00 uur (zaal open 12:30 uur), en duurt ongeveer 75 minuten.

De entreeprijs voor dit bijzondere concert is € 5,00, inclusief een consumptie. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang. Reserveer je kaarten nu door een mail te sturen aan [email protected]


Bezoekers aan het concert krijgen na afloop een routebeschrijving naar het Holtingerveld, die langs een aantal historische plaatsen voert. Voor zowel wandelaars als fietsers is een route beschikbaar. Ook op het Holtingerveld zijn de herinneringen aan het voormalige vliegveld, en de oorlog, zichtbaar.


Vanaf 15:00 uur speelt Swing Band Havelte bij de schaapskooi op het Holtinger Veld een programma met muziek van Glenn Miller's Moonlight Serenade en American Patrol tot Fields of Gold van Sting. 

Zang solistes Nynke Gijsen en Nine Roest treden op met de band, en ook bij dit optreden is een Sing-In voor wie dat wil. Het optreden van de Swing Band is gratis toegankelijk.


We werken bij dit concertprogramma nauw samen met de Historische Vereniging Havelte die op dezelfde middag een lezing verzorgt in Oer, op het Holtingerveld.

(Meer informatie daarover vind je op de website van de Historische Vereniging).15 januari 2023 Muzikale middag Oud & Nieuw

Op 15 januari treden de Sing Kids op. Samen met Swingband Havelte en de dansgroep van Dansstudio Dans en Energie is er een muzikale middag met als thema is Oud & Nieuw. U wordt verrast met oude en nieuwe muziek, zang en dans. We bieden een hartverwarmend en energiek programma en proosten op het nieuwe jaar. 
Het concert vindt plaats op zondagmiddag 15 januari in de grote zaal van de Veldkei, Veldkamp 77, Havelte.

Aanvang 14:30 uur - zaal open vanaf 14:00 uur.

Toegang € 7,50, inclusief kop koffie/thee

Kinderen en jeugd tot 18 jaar hebben gratis toegang.

Kaarten zijn te koop aan de zaal, maar reserveren kan door een mail te sturen aan
[email protected]

Voor meer informatie:  https://www.swingbandhavelte.nl/swingband-havelte-speeltNovember 2022.

Liedjes die nu gezongen worden zijn o.a. la Vesta - Luna, Automatisch - Fleming. Ook zijn De Overkant - Suzan en Freek, Leven - Maan, DeVluchtstrook - Kris Kross, Dat heb jij gedaan - Meau voor bij gekomen.

De workshops zijn voor bij. Afgelopen zaterdag 4 juni 2022 tijdens de Sluisdagen in Dieverbrug was de presentatie van de Sing Kids voor publiek.
Vol enthousiasme hebben de meiden de liedjes Dat heb jij gedaan van Meau en All about that bass gezongen.
Samen met de Sing Kids konden kinderen uit het publiek meedoen met een workshop waarbij Havana werd gezongen begeleid door Swingband Havelte.2023

Afgelopen maandag 25 april 2022 hebben de kinderen van de 4 groepen 5/6 in Havelte o.l.v.Carolina Brusse De Overkant van Suzan en Freek gezongen. Enthousiast werd er mee gedaan. 


Voorjaar 2022:

Van zingen word je blij. Wil je dat ook, en lijkt het je leuk bekende popliedjes te zingen? 
Schrijf je dan snel in, en doe mee aan de workshop van de Singkids.


Muziekvereniging de Bosnimf organiseert de workshop ”zingen in een popkoor” voor kinderen tot 12 jaar(basisschool). De Sing-Kids gaan zes keer (11 en 25 april, 9, 17, 23, en 30 mei) samen oefenen onder leiding van een zangcoach, Carolina Brusse, en sluiten de workshop af met een optreden op 
4 juni vanaf 18.00 uur tijdens de Sluisdagen in Dieverbrug .  
Heb je deze workshops gemist, doe dan mee op 4 juni vanaf 18:00 uur. Dan kun je samen met de Singkids ervaren hoe het is te zingen in een popkoor.
Daarna gaan de Singkids iedere maandagavond door met wekelijkse repetities en kan ieder kind dat graag zingt weer aansluiten.
Ook op maandag 13 en 20 juni zijn er kennismaking lessen
 in de Veldkei in Havelte van 18:00 tot 19:00 uur

Carolina zong mee met Karin Bloemen, hoe cool is dat!
https://www.youtube.com/watch?v=-y0c-ZS6F4g

Je kunt haar ook bij optredens beluisteren:
https://www.youtube.com/watch?v=dEiCLRLMNb8
https://www.youtube.com/watch?v=n6dnlcZYPAEDe workshop wordt geleid door Carolina Brusse

Repertoire

De Singkids zingen liedjes van je favoriete artiesten, zoals Suzan en Freek of Maan. Ook de liedjes uit musicals van Walt Disney  zouden we zomaar kunnen gaan doen.